Enzima aroma Enartiszym Arom 25g, preparat microgranulat pentru macerarea strugurilor albi. Activitatile sale secundare degradeaza celulele din pielita boabei de strugure provocand o solubilizare intensa nu numai a precursorilor aromatici continuti in vacuole, ci si a celor legati de structurile solide. Vinurile tratate cu EnartisZym Arom MP au deci un profil olfactiv caracterizat prin arome primare intense, complexitate mare si persistenta. EnartisZym Arom MP contribuie la stabilizarea proteinelor si reduce doza de bentonita. Indicat si in vinificarea vinurilor rose si rosii fructate.
CARACTERISTICI GENERALE
EnartisZym Arom MP este o enzima pectolitica microgranulata care se utilizeaza in macerarea pielii strugurilor albi si rosii pentru a creste extractia precursorilor aromatici continuti in piele si, in consecinta, pentru a obtine vinuri cu o aroma mai intens fructata.
Prezenta a numeroase activitati secundare in plus fata de activitatile pectolitice clasice face ca EnartisZym Arom MP sa fie eficient in:
- reduce vascozitatea mustului;
- creste randamentul de presare ;
- creste extractia substantelor aromatice si polizaharide;
- imbunatati stabilitatea proteinelor.
EnartisZym Arom MP nu este derivat din OMG-uri (organisme modificate genetic) si nu contine activitati secundare negative, cum ar fi oxidaza si cinamil-esteraza.
APLICATII
In productia de vinuri albe, rose si rosii fructate, utilizati EnartisZym Arom MP in presa sau in timpul macerarii pentru:
- cresterea expresiei caracterului fructat al aromelor primare continute in struguri;
- creste randamentul de presare reducerea tratamentului cu bentonita si, astfel, pastrarea calitatii aromatice si a structurii vinului.
DOZE: 2-4 g/100 kg. struguri
Cele mai mari doze se aplica în conditii de pH și temperaturi scazute, cu timpi scurti de macerare si in cazul strugurilor insuficient copti.
UTILIZARE: Se dizolva produsul în 10 parti de apa sau must si se adauga uniform direct la struguri sau la must.
CONDITII DE AMBALARE SI DEPOZITARE: Plic de 25 g. Depozitati departe de lumina, intr-un loc racoros (de preferinta la 5-15 ° C) si uscat. Ambalaj deschis: inchideti bine si depozitati in frigider.