
Nutriferm Vit
Complex nutrienti drojdii selectionate pe baza de Sulfat de amoniu, Fosfat de diamoniu si Tiamina.
- stoc epuizat
Drojdie selectionata pentru vinuri premium albe, roze si spumante cu fermentare la temperaturi joase. Mentine si accentueaza tipicitatea varietala rezultand arome curate florale. Temperaturi de lucru intre 12-25ºC. Toleranta la alcool 15% vol. Necesitati nutritionale medii.
Drojdie selectionata pentru vinuri premium albe, roze si spumante cu fermentare la temperaturi joase. Mentine si accentueaza tipicitatea varietala rezultand arome curate florale. Temperaturi de lucru intre 12-25ºC. Toleranta la alcool 15% vol. Necesitati nutritionale medii.
Viniferm ELEGANCIA este o drojdie criofilă pentru fermentarea la temperatura joase. Activitatea sa metabolică permite eliberarea terpenilor aromatici. Contrar majorităţii suşelor oenologice, care produc arome fermentative pe durata fermentaţiei alcoolice, menţine şi accentuează tipicitatea varietală. Autoliza rapidă o face interesantă pentru vinurile fermentate în baric.
PROPRIETATI OENOLOGICE:
Fază de latenţă medie.
Viteză de fermentare moderată şi regulată.
Alcool: producţie până la 14 % de alcool în volum.
Exigenţe medii de azot asimilabil.
Temperatura de lucru 12-25ºC.
Productie foarte scazuta de SO2, ideala pentru vinurile baza pentru cava
Activitate enzimatică β-glucozidaza, α -ramnozidaza, α-arabinozidaza, α -apiozidaza şi reductaza, ce intensifica tipicitatea varietala.
PROPRIETATI ORGANOLEPTICE:
Respecta si intensifica calitatile varietatilor aromatice (fructul pasiunii, garoafa, flori albe).
Pastreaza caracterul fructuos al vinurilor şi accentuează senzatiile de volum şi untuozitate gustativa.
APLICATII:
Recomandata in special pentru elaborarea vinurilor albe cu precursori terpenici (Albariño, Chardonnay, Muscat...)
Ideala pentru vinuri baza pentru spumante, datorita productiei scazute de SO2.
Fermentatii controlate ale varietatilor neutre cu musturi foarte clarificate.
Elaborare de vinuri albe fermentate în baric.
Elaborare de vinuri roze cu nuanta florala si cu intensificarea volumul gustativ.
Elaborarea vinurilor spumante.
ORIGINE: Saccharomyces cerevisiae var. bayanus - colectia Agrovin.
DOZARE: Vinificatie 20 - 30 g/100L.
Mod de utilizare: Pentru obtinerea celor mai bune rezultate este obligatorie o buna inoculare a tulpinii de drojdie in mediu, de aceea este foarte important:
- Mentinerea igienei in crama. Adaosul drojdiei cat mai repede posibil. Respectarea dozei recomandate. O buna rehidratare a drojdiei.
Rehidratare:
1.- A se adauga drojdia uscata in de 10 ori greutatea ei in apa la temperatura de 35 - 40ºC (10 litri de apa pentru 1 Kg de drojdie). 2.- A se astepta 10 minute. 3.- A se agita amestecul. 4.- Dupa inca 10 minute se incorporeaza in must, asigurandu-se o diferenta de temperatura intre mediul de rehidratare si must mai mica de 10ºC.
Precautii de lucru:
Niciodata drojdia nu trebuie rehidratata mai mult de 30 de minute in absenta zaharurilor.
Respectarea timpului, temperaturii si a modului de utilizare descris, garanteaza viabilitatea maxima a drojdiei hidratate.
Cerintele nutritionale ale drojdiei recomanda utilizarea nutrientilor de fermentatie cu azot de origine organica (ACTIMAX FERM).
Aspect fizic: Granule de culoare maro, lipsite de praf.
Ambalare: Pachete de 40g, 100g.
Pastrare: Conform standardelor calitative, produsul se pastreaza in ambalajul original, sigilat sub vid, pentru o perioada de patru ani, la temperatura controlata.
Eventuale expuneri prelungite la temperaturi mai mari de 35ºC si/sau umiditate ii reduc eficienta.
Produs |
![]() |
![]() |
![]() |
Disponibilitate |
|
|
|
Pret |
|||
Descriere |
Drojdie selectionata pentru vinuri premium albe, roze si spumante cu fermentare la temperaturi joase. Mentine si accentueaza tipicitatea varietala rezultand arome curate florale. Temperaturi de lucru intre 12-25ºC. Toleranta la alcool 15% vol. Necesitati nutritionale medii. |
Drojdie fermentare refermentare vin Galoferm Bayanus, capabila sa fermenteze in conditii dificile de temperatura si carente in nutrienti. Recomandata pentru vin alb, roze, rosu, spumante si pentru reactivarea fermentatiilor. Rezistenta la alcool pana la 17% vol. Rezistenta la temperaturi scazute pana la 10 ºC. |
Viniferm CT007 drojdie pentru vinuri rosii cu potential de invechire de calitate superioara. Temperaturi de lucru 14-30 ºC, ideala pentru maceratii la rece. Toleranta alcool 15 %vol. Necesitati nutritionale medii, se administreaza nutrient organic. Produs Agrovin Spania. |
Greutate |
500 g. | ||
Tip drojdie |
Vin alb Vin rose Vin spumant |
Refermentare vin Toate tipurile de vin |
Vin rosu |
Temperatura lucru |
14 - 30 ºC | ||
Profil aromatic |
VARIETAL | ||
Cerinte nutritionale |
MEDII | ||
Randament alcoolic |
15 % vol. | ||