• stoc epuizat
Fermactive CB
SDL

Fermactive CB (500g)

Fermactive CB drojdie selectionata Bayanus pentru toate tipurile de vin si pentru refermentari. Temperaturi fermentare 16 - 30 °C. Produs Sodinal controlat de Institutul de Științe ale Viei și Vinului din Bordeaux. 


  • Culorile din imagini pot fi usor diferite de culorile reale ale produsului.
  • Imaginile afisate pot contine accesorii sau decoruri care nu sunt incluse in pretul produsului.

Sodinal Franta. Drojdie selectionata BAYANUSS. Temperaturi fermentare 16 - 30 °C. FERMENTARE / RE-FERMENTARE.

Tulpina multifunctionala CB este o drojdie selecta pentru toate tipurile de vin.

APLICATIE

Vinuri albe, roze si rosii;

Re-fermentare;

Producerea vinurilor spumante in vas (metoda Charmat).

CARACTERISTICA MICROBIOLOGICA:

  • Viteza fermentare - inalt,
  • Toleranta alcool - pana la 15% vol/alcool,
  • Temperatura optima de fermentare 16 - 30°C,
  • Rezistenta la temperaturi inalte - buna.

Pentru optimizarea rezultatelor este necesara utilizarea nutrientilor de fermentatie.

DOZARE20-40 g/100L. Doza maxima recomandata in cazul strugurilor afectati de mucegai si conditii microbiologice nefavorabile pentru fermentare. 

     - Re-fermentare 40 g/100L.

INSTRUCTIUNI UTILIZARE :

1)- Dizolvati drojdia uscata in 10 parti de apa calda curata sau solutie zaharoasa la refermentare (35-40°C). Amestecati bine.

2)- Lasati suspensia pentru 20 minute si apoi amestecati din nou.

3)- Adaugati suspensia in must la inceputul fazei de umplere a vasului unde se va efectua fermentarea sau turnati treptat peste suspensie must/vin pentru reducerea temperaturii. La incorporarea totala diferenta  de temperatura intre suspensie si must nu trebuie sa depaseasca 10°C.

4)-Efectuati omogeinizarea produsului prin pompare in circuit sau prin umplerea treptata a vasului.

AMBALAJ SI PASTRARE: Pachet sub vid de 0.5 kg.

Ambalaj deschis: sigilati ambalajul si pastrati la frigider pana la 1 an.

Detalii produs

GAL1001146

Fisa tehnica

Greutate
500 g.
Tip drojdie
Toate tipurile de vin
Temperatura lucru
16-30 °C
Profil aromatic
Varietal
Cerinte nutritionale
Medii
Randament alcoolic
15 %

Comparare Rapida

Produs
Fermactive CB Fermactive CB (500g) Galo - Viniferm BY (500g) Viniferm BY (500g) Enartis Ferm SC (500G) Enartis Ferm SC (500G) Fermactive C Fermactive C (500g)
Disponibilitate
Pret
Descriere

Fermactive CB drojdie selectionata Bayanus pentru toate tipurile de vin si pentru refermentari. Temperaturi fermentare 16 - 30 °C. Produs Sodinal controlat de Institutul de Științe ale Viei și Vinului din Bordeaux. 

Viniferm BY drojdie selectionata capabila sa fermenteze in conditii dificile de temperatura si carente in nutrienti. Respecta caracterul varietal al strugurilor, recomandata pentru vin alb, roze, rosu, spumante si pentru reactivarea fermentatiilor. Rezistenta la alcool pana la 17% vol. Rezistenta la temperaturi scazute pana la 10 ºC.

Enartis Ferm SC, drojdie selectionata neutrala pentru toate tipurile de vin. Producator Enartis Italia.

Drojdii selectionate neutrale care respecta caracterul varietal al soiului de strugure. Produs Sodinal controlat de Institutul de Științe ale Viei și Vinului din Bordeaux.

Greutate
500 g. 500 g. 500 g. 500 g.
Tip drojdie
Toate tipurile de vin Refermentare vin
Toate tipurile de vin
Toate tipurile de vin Toate tipurile de vin
Temperatura lucru
16-30 °C 10-25 ºC
Profil aromatic
Varietal Neutral Neutral
Cerinte nutritionale
Medii Scazute Scazute
Randament alcoolic
15 % 17 % 13 %