Fermactive C
    SDL

    Fermactive C (500g)

    Drojdii selectionate neutrale care respecta caracterul varietal al soiului de strugure. Produs Sodinal controlat de Institutul de Științe ale Viei și Vinului din Bordeaux.


    • Culorile din imagini pot fi usor diferite de culorile reale ale produsului.
    • Imaginile afisate pot contine accesorii sau decoruri care nu sunt incluse in pretul produsului.

    Drojdii selectionate neutrale care respecta caracterul varietal al soiului de strugure. Produs Sodinal controlat de Institutul de Științe ale Viei și Vinului din Bordeaux.

    FERMACTIVE C este o cultură pură a unei tulpini selecţionate de drojdie aparţinând speciei S. cerevisiae.

    Caracteristici fermentative:

    Drojdia FERMACTIVE C se evidenţiază prin următoarele caracteristici fermentative:
    • Permite declanşarea relativ rapidă a fermentatiei alcoolice deoarece se remarcă printr-o perioadă de latenţă scurtă.
    • Prezintă o puterea alcooligenă destul de ridicată, în condiţii normale de fermentare şi de nutriţie.

    Caracteristici tehnologice:

    Drojdia FERMACTIVE C se remarcă prin următoarele caracteristici tehnologice:
    • Producţie de hidrogen sulfurat neglijabilă.
    • Capacitate de spumare neglijabilă.
    • Producerea unor concentraţii foarte reduse acizi volatili.
    • Exigenţe nutriţionale normale.

    Caracteristici microbiologice:

    Produsul FERMACTIVE C respectă următoarele cerinţe sanitare obligatorii:
    • Nu conţine germeni poluanţi patogeni şi nici toxinele acestora;
    • Este lipsit de germeni coliformi, streptococi fecali şi bacterii sulfito-reducătoare din genul Clostrydium.

    Caracteristici privind garantarea calităţii.

    Produsul FERMACTIVE C trebuie să respecte limitele prevăzute pentru următorii parametri:
    • O densitate de celule viabile mai mare de 1010 UFC/g.
    • Pierderea de eficacitate biologică să fie în medie de 10 –15 % / an, funcţie de temperatura de păstrare (situată în intervalul 10-15 °C), cu menţiunea că printr-o conservare la temperaturi de 4 - 8 0C populaţia de celule viabile nu este afectată.

    Caracteristici senzoriale:

    Atunci când strugurii materie primă sunt sănătoşi şi ajunşi la maturitatea deplină, se pot obţine cu această tulpină de drojdie vinuri albe şi roşii fructuoase şi suficient de expresive pentru a putea fi rapid comercializate.
    Aplicaţii oenologice:

    Produsul FERMACTIVE C se recomandă la:
    • fermentatia alcoolica a musturilor şi mustuielilor din soiuri albe şi roşii obişnuite din care rezultă vinuri de consum curent sau destinate comercializării rapide;

    Doze recomandate şi mod de utilizare:

    În cazul tulpinii FERMACTIVE C, se recomandă doze de:

    15 – 25 g/hl must sau 100 kg mustuiala, în cazul fermentatiei alcoolice normale;

    30 – 50 g/hl must sau 100 kg mustuială, în cazuri de opriri din fermentaţie.

    Ambalare:

    Produsul FERMACTIVE C este ambalat sub vid, fiind comercializat în pungi confecţionate dintr-un laminat multistrat din aluminiu-polietilenă cu o greutate netă de 500 g.

    Reglementări: Drojdia FERMACTIVE C este un produs de uz oenologic şi face parte din categoria drojdiilor selecţionate destinate producţiei vinicole; a fost realizat în conformitate cu reglementările actuale ale UE şi nu provine din organisme modificate genetic (OGM ).

    Detalii produs

    GAL1001145

    Fisa tehnica

    Greutate
    500 g.
    Tip drojdie
    Toate tipurile de vin

    Comparare Rapida

    Produs
    Fermactive C Fermactive C (500g) Galo - Viniferm BY (500g) Viniferm BY (500g) Fermactive CB Fermactive CB (500g)
    Disponibilitate
    Pret
    Descriere

    Drojdii selectionate neutrale care respecta caracterul varietal al soiului de strugure. Produs Sodinal controlat de Institutul de Științe ale Viei și Vinului din Bordeaux.

    Viniferm BY drojdie selectionata capabila sa fermenteze in conditii dificile de temperatura si carente in nutrienti. Respecta caracterul varietal al strugurilor, recomandata pentru vin alb, roze, rosu, spumante si pentru reactivarea fermentatiilor. Rezistenta la alcool pana la 17% vol. Rezistenta la temperaturi scazute pana la 10 ºC.

    Fermactive CB drojdie selectionata Bayanus pentru toate tipurile de vin si pentru refermentari. Temperaturi fermentare 16 - 30 °C. Produs Sodinal controlat de Institutul de Științe ale Viei și Vinului din Bordeaux. 

    Greutate
    500 g. 500 g. 500 g.
    Tip drojdie
    Toate tipurile de vin Refermentare vin
    Toate tipurile de vin
    Toate tipurile de vin
    Temperatura lucru
    10-25 ºC 16-30 °C
    Profil aromatic
    Neutral Varietal
    Cerinte nutritionale
    Scazute Medii
    Randament alcoolic
    17 % 15 %