
Sulphur 18 (1kg)
Solutie bisulfit de potasiu concentratie sulf 18%, dozare 33ml/100L vin alb/roze si 25ml/100L vin rosu, necesar pentru cca. 30 hl. Flacon 1 kg.
Drojdii selectionate neutrale care respecta caracterul varietal al soiului de strugure. Produs Sodinal controlat de Institutul de Științe ale Viei și Vinului din Bordeaux.
Drojdii selectionate neutrale care respecta caracterul varietal al soiului de strugure. Produs Sodinal controlat de Institutul de Științe ale Viei și Vinului din Bordeaux.
FERMACTIVE C este o cultură pură a unei tulpini selecţionate de drojdie aparţinând speciei S. cerevisiae.
Caracteristici fermentative:
Drojdia FERMACTIVE C se evidenţiază prin următoarele caracteristici fermentative:
• Permite declanşarea relativ rapidă a fermentatiei alcoolice deoarece se remarcă printr-o perioadă de latenţă scurtă.
• Prezintă o puterea alcooligenă destul de ridicată, în condiţii normale de fermentare şi de nutriţie.
Caracteristici tehnologice:
Drojdia FERMACTIVE C se remarcă prin următoarele caracteristici tehnologice:
• Producţie de hidrogen sulfurat neglijabilă.
• Capacitate de spumare neglijabilă.
• Producerea unor concentraţii foarte reduse acizi volatili.
• Exigenţe nutriţionale normale.
Caracteristici microbiologice:
Produsul FERMACTIVE C respectă următoarele cerinţe sanitare obligatorii:
• Nu conţine germeni poluanţi patogeni şi nici toxinele acestora;
• Este lipsit de germeni coliformi, streptococi fecali şi bacterii sulfito-reducătoare din genul Clostrydium.
Caracteristici privind garantarea calităţii.
Produsul FERMACTIVE C trebuie să respecte limitele prevăzute pentru următorii parametri:
• O densitate de celule viabile mai mare de 1010 UFC/g.
• Pierderea de eficacitate biologică să fie în medie de 10 –15 % / an, funcţie de temperatura de păstrare (situată în intervalul 10-15 °C), cu menţiunea că printr-o conservare la temperaturi de 4 - 8 0C populaţia de celule viabile nu este afectată.
Caracteristici senzoriale:
Atunci când strugurii materie primă sunt sănătoşi şi ajunşi la maturitatea deplină, se pot obţine cu această tulpină de drojdie vinuri albe şi roşii fructuoase şi suficient de expresive pentru a putea fi rapid comercializate.
Aplicaţii oenologice:
Produsul FERMACTIVE C se recomandă la:
• fermentatia alcoolica a musturilor şi mustuielilor din soiuri albe şi roşii obişnuite din care rezultă vinuri de consum curent sau destinate comercializării rapide;
Doze recomandate şi mod de utilizare:
În cazul tulpinii FERMACTIVE C, se recomandă doze de:
15 – 25 g/hl must sau 100 kg mustuiala, în cazul fermentatiei alcoolice normale;
30 – 50 g/hl must sau 100 kg mustuială, în cazuri de opriri din fermentaţie.
Ambalare:
Produsul FERMACTIVE C este ambalat sub vid, fiind comercializat în pungi confecţionate dintr-un laminat multistrat din aluminiu-polietilenă cu o greutate netă de 500 g.
Reglementări: Drojdia FERMACTIVE C este un produs de uz oenologic şi face parte din categoria drojdiilor selecţionate destinate producţiei vinicole; a fost realizat în conformitate cu reglementările actuale ale UE şi nu provine din organisme modificate genetic (OGM ).
Produs |
![]() |
![]() |
![]() |
Disponibilitate |
|
|
|
Pret |
|||
Descriere |
Drojdii selectionate neutrale care respecta caracterul varietal al soiului de strugure. Produs Sodinal controlat de Institutul de Științe ale Viei și Vinului din Bordeaux. |
Viniferm BY drojdie selectionata capabila sa fermenteze in conditii dificile de temperatura si carente in nutrienti. Respecta caracterul varietal al strugurilor, recomandata pentru vin alb, roze, rosu, spumante si pentru reactivarea fermentatiilor. Rezistenta la alcool pana la 17% vol. Rezistenta la temperaturi scazute pana la 10 ºC. |
Fermactive CB drojdie selectionata Bayanus pentru toate tipurile de vin si pentru refermentari. Temperaturi fermentare 16 - 30 °C. Produs Sodinal controlat de Institutul de Științe ale Viei și Vinului din Bordeaux. |
Greutate |
500 g. | 500 g. | 500 g. |
Tip drojdie |
Toate tipurile de vin |
Refermentare vin Toate tipurile de vin |
Toate tipurile de vin |
Temperatura lucru |
10-25 ºC | 16-30 °C | |
Profil aromatic |
Neutral | Varietal | |
Cerinte nutritionale |
Scazute | Medii | |
Randament alcoolic |
17 % | 15 % | |
Cisterna inox 50L fund plan cu capac inox antipraf, nu include robinet si capac flotant. Pentru stocare vin etansarea se poate face cu pelicula ulei parafina pe suprafata vinului.
Robinet butoi cu serviciu dublu din inox AISI 304, pentru doaga lemn. Disponibil in 2 variante.