- stoc epuizat

Viniferm Aura drojdie selectionata pentru vinuri premium albe, roze si rosii cu productie mare de arome fermentative. Temperaturi de lucru intre 12-30ºC. Toleranta la alcool 16% vol. Necesitati nutritionala medii, necesita nutrient organic. Produs Agrovin Spania.
Viniferm Aura drojdie selectionata pentru vinuri premium albe, roze si rosii cu productie mare de arome fermentative. Temperaturi de lucru intre 12-30ºC. Toleranta la alcool 16% vol. Necesitati nutritionala medii, necesita nutrient organic. Produs Agrovin Spania.
Viniferm AURA este o drojdie cu productie mare de arome fermentative, selectionata pentru elaborarea vinurilor albe in special dar cu rezultate bune si la vinurile roze si rosii. Este recomandata atat pentru recolte timpurii cat si la recolte tarzii.
PROPRIETATI OENOLOGICE:
- Viteza de fermentare rapida si uniforma,
- Productie scazuta de aciditate volatila,
- Exigente medii de azot asimilabil,
- Temperatura de lucru: 12 - 30 ºC,
- Toleranta ridicata la etanol: 16% vol.
CALITATI ORGANOLEPTICE:
Arome proaspete si intense cu persistenta ridicata in timp. Intensifica caracterele fructate, vinuri echilibrate gustativ.
APLICATIE:
- Special indicata pentru elaborarea vinurilor albe de varietati neutrale.
- Elaborarea vinurilor roze si rosii cu tente proaspete si florale.
ORIGINE: Saccharomyces cerevisiae var. cerevisiae - colectia Agrovin.
DOZARE: Vinificatie 20 - 30 g/100L.
MOD DE LUCRU: Pentru obtinerea celor mai bune rezultate este recomandat sa respectati dozele si instructiunile de activare a drojdiei.
Rehidratarea:
Doza de drojdie uscata se amesteca in apa potabila calda (35-40 ºC) in proportie de 1:10 (ex. 500 g drojdie in 5 litri apa).
Se lasa 20 minute dupa care se amesteca. Drojdia activata corect a crescut (spumat).
Dupa inca 10 minute de repaos, maiaua obtinuta se incorporeaza in must, incercand sa nu fie diferenta mai mare de 10ºC intre mediul de rehidratare si must.
Precautii de lucru:
- Nu lasati drojdia rehidratata fara zaharuri mai mult de 30 minute.
- Respectati timpii, temperaturile si modul de lucru foarte strict.
- Obligatoriu se administraza nutrient de fermentatie (ACTIMAX FERM) in doze de 30-35 g/hl sau in doua etape 20g/hl la inceputul fermentatiei si 15g/hl la 2/3 a fermentatiei alcoolice.
ASPECT FIZIC: Granule de culoare crem, fara praf.
AMBALAJ: Pachete de 100 g.
CONSERVARE: In ambalajul original, in locuri reci, uscate si fara mirosuri straine.
Ambalajul deschis se resigileaza si se pastreaza in frigider pentru maxim 1 an, anul urmator se foloseste doza dublata.
Produs |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Disponibilitate |
|
|
|
|
Pret |
||||
Descriere |
Viniferm Aura drojdie selectionata pentru vinuri premium albe, roze si rosii cu productie mare de arome fermentative. Temperaturi de lucru intre 12-30ºC. Toleranta la alcool 16% vol. Necesitati nutritionala medii, necesita nutrient organic. Produs Agrovin Spania. |
Drojdie cu producţie moderată de arome fermentative, selecţionată pentru elaborarea vinurilor albe varietale cu o calitate înaltă. Temperaturi de lucru intre 14-25ºC. Toleranta la alcool 14% vol. Necesitati nutritionale ridicate, se recomanda nutrient organic. |
Viniferm Emotion drojdie selectionata pentru vinuri rose fructate. Temperaturi de lucru intre 13-28ºC. Produs Agrovin Spania. |
Viniferm Sensacion drojdie selectionata pentru vinuri rosii tinere si rose fructate. Temperaturi de lucru intre 15-28ºC. Produs Agrovin Spania. |
Greutate |
100 g. | 100 g. | 100 g. | 100 g. |
Tip drojdie |
Toate tipurile de vin | Vin alb | Vin rose |
Vin rosu Vin rose |
Temperatura lucru |
12 - 30 ºC | 14 - 25 ºC | 13 - 28 ºC | 15 - 28 ºC |
Profil aromatic |
Productie Arome | Produce arome fructate | Arome varietale fructate | |
Cerinte nutritionale |
Medii | Ridicate | Medii | |
Randament alcoolic |
16 % vol. | 14 % | 14 % | 14 % |
Enozym Vintage este o enzima pentru mceratie, extragerea si stabilitatea culorii vinurilor rosii destinate invechiri. Preparat enzimatic conceput pentru extragerea şi stabilitatea compuşilor polifenolici pe parcursul procesului de macerare fermentare a strugurelui roşu.