- stoc epuizat

Drojdie cu producţie moderată de arome fermentative, selecţionată pentru elaborarea vinurilor albe varietale cu o calitate înaltă. Temperaturi de lucru intre 14-25ºC. Toleranta la alcool 14% vol. Necesitati nutritionale ridicate, se recomanda nutrient organic.
Drojdie cu producţie moderată de arome fermentative, selecţionată pentru elaborarea vinurilor albe varietale cu o calitate înaltă. Temperaturi de lucru intre 14-25ºC. Toleranta la alcool 14% vol. Necesitati nutritionale ridicate, se recomanda nutrient organic.
CARACTERISTICI:
Viniferm DIANA este o drojdie cu producţie moderată de arome fermentative, selecţionată pentru elaborarea vinurilor albe varietale cu o calitate înaltă. Conferă volum şi structură, cu capacitatea de a elibera rapid polizaharida cand se foloseşte la creşterea pe suşe.
PROPRIETATI OENOLOGICE:
Faza de latenta scurta.
Viteză de fermentare rapidă şi regulată.
Producţie de aciditate volatilă medie.
Exigenţe ridicate la azot asimilabil.
Temperatura de lucru: 14-25ºC.
Toleranţa ridicată la etanol: 14%.
Producţie scăzută de SH2.
PROPRIETATI ORGANOLEPTICE: In ceea ce priveşte caracterele varietale, cuprinzând aromele de fructe tropicale (mango, maracuyá) şi fructele de os (caisă). Untuozitate si volum gustativ.
APLICATII:
Indicată în special pentru elaborarea vinurilor albe varietale de înaltăcalitate (Verdejo, Sauvignon, Albariño…).
Vinuri albe fermentate în baric şi/sau cu creştere pe suşe posterioară.
Macerare prefermentativă şi musturi foarte clarifícate.
Elaborarea de vinuri albe în condiţii reducătoare.
Eliberare de tioli volatili (activitate B-liaza), compusi cheie pentru aroma vinurilor roze din Merlot, Cabernet Sauvignon, Monastrel, imprimand note de coacaze.
ORIGINE: Saccharomyces cerevisiae var. cerevisiae - colectia Agrovin.
DOZARE: Vinificatie 20 - 30 g/100L.
Mod de utilizare: Pentru obtinerea celor mai bune rezultate este obligatorie o buna inoculare a tulpinii de drojdie in mediu, de aceea este foarte important:
- Mentinerea igienei in crama. Adaosul drojdiei cat mai repede posibil. Respectarea dozei recomandate. O buna rehidratare a drojdiei.
Rehidratare:
1.- A se adauga drojdia uscata in de 10 ori greutatea ei in apa la temperatura de 35 - 40ºC (10 litri de apa pentru 1 Kg de drojdie). 2.- A se astepta 10 minute. 3.- A se agita amestecul. 4.- Dupa inca 10 minute se incorporeaza in must, asigurandu-se o diferenta de temperatura intre mediul de rehidratare si must mai mica de 10ºC.
Precautii de lucru:
Niciodata drojdia nu trebuie rehidratata mai mult de 30 de minute in absenta zaharurilor.
Respectarea timpului, temperaturii si a modului de utilizare descris, garanteaza viabilitatea maxima a drojdiei hidratate.
Cerintele nutritionale ale drojdiei recomanda utilizarea nutrientilor de fermentatie cu azot de origine organica (ACTIMAX FERM).
Aspect fizic: Granule de culoare maro, lipsite de praf.
Ambalare: Pachete de 100g.
Pastrare: Conform standardelor calitative, produsul se pastreaza in ambalajul original, sigilat sub vid, pentru o perioada de patru ani, la temperatura controlata.
Eventuale expuneri prelungite la temperaturi mai mari de 35ºC si/sau umiditate ii reduc eficienta.
Produs |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Disponibilitate |
|
|
|
|
Pret |
||||
Descriere |
Drojdie cu producţie moderată de arome fermentative, selecţionată pentru elaborarea vinurilor albe varietale cu o calitate înaltă. Temperaturi de lucru intre 14-25ºC. Toleranta la alcool 14% vol. Necesitati nutritionale ridicate, se recomanda nutrient organic. |
Viniferm Aura drojdie selectionata pentru vinuri premium albe, roze si rosii cu productie mare de arome fermentative. Temperaturi de lucru intre 12-30ºC. Toleranta la alcool 16% vol. Necesitati nutritionala medii, necesita nutrient organic. Produs Agrovin Spania. |
Viniferm Emotion drojdie selectionata pentru vinuri rose fructate. Temperaturi de lucru intre 13-28ºC. Produs Agrovin Spania. |
Viniferm Sensacion drojdie selectionata pentru vinuri rosii tinere si rose fructate. Temperaturi de lucru intre 15-28ºC. Produs Agrovin Spania. |
Greutate |
100 g. | 100 g. | 100 g. | 100 g. |
Tip drojdie |
Vin alb | Toate tipurile de vin | Vin rose |
Vin rosu Vin rose |
Temperatura lucru |
14 - 25 ºC | 12 - 30 ºC | 13 - 28 ºC | 15 - 28 ºC |
Profil aromatic |
Produce arome fructate | Productie Arome | Arome varietale fructate | |
Cerinte nutritionale |
Ridicate | Medii | Medii | |
Randament alcoolic |
14 % | 16 % vol. | 14 % | 14 % |