• stoc epuizat
Galo - Drojdie Sauvignon Viniferm DIANA (100g)
Agrovin

Drojdie Sauvignon Viniferm DIANA (100g)

Drojdie cu producţie moderată de arome fermentative, selecţionată pentru elaborarea vinurilor albe varietale cu o calitate înaltă. Temperaturi de lucru intre 14-25ºC. Toleranta la alcool 14% vol. Necesitati nutritionale ridicate, se recomanda nutrient organic.


  • Culorile din imagini pot fi usor diferite de culorile reale ale produsului.
  • Imaginile afisate pot contine accesorii sau decoruri care nu sunt incluse in pretul produsului.

Drojdie cu producţie moderată de arome fermentative, selecţionată pentru elaborarea vinurilor albe varietale cu o calitate înaltă. Temperaturi de lucru intre 14-25ºC. Toleranta la alcool 14% vol. Necesitati nutritionale ridicate, se recomanda nutrient organic.

CARACTERISTICI:

Viniferm DIANA este o drojdie cu producţie moderată de arome fermentative, selecţionată pentru elaborarea vinurilor albe varietale cu o calitate înaltă. Conferă volum şi structură, cu capacitatea de a elibera rapid polizaharida cand se foloseşte la creşterea pe suşe.

PROPRIETATI OENOLOGICE:

Faza de latenta scurta.

Viteză de fermentare rapidă şi regulată.

Producţie de aciditate volatilă medie.

Exigenţe ridicate la azot asimilabil.

Temperatura de lucru: 14-25ºC.

Toleranţa ridicată la etanol: 14%.

Producţie scăzută de SH2.

PROPRIETATI ORGANOLEPTICE: In ceea ce priveşte caracterele varietale, cuprinzând aromele de fructe tropicale (mango, maracuyá) şi fructele de os (caisă). Untuozitate si volum gustativ.

APLICATII:

Indicată în special pentru elaborarea vinurilor albe varietale de înaltăcalitate (Verdejo, Sauvignon, Albariño…).

Vinuri albe fermentate în baric şi/sau cu creştere pe suşe posterioară.

Macerare prefermentativă şi musturi foarte clarifícate.

Elaborarea de vinuri albe în condiţii reducătoare.

Eliberare de tioli volatili (activitate B-liaza), compusi cheie pentru aroma vinurilor roze din Merlot, Cabernet Sauvignon, Monastrel, imprimand note de coacaze.

ORIGINE: Saccharomyces cerevisiae var. cerevisiae - colectia Agrovin.

DOZARE: Vinificatie  20 - 30 g/100L.

Mod de utilizare: Pentru obtinerea celor mai bune rezultate este obligatorie o buna inoculare a tulpinii de drojdie in mediu, de aceea este foarte important:

- Mentinerea igienei in crama. Adaosul drojdiei cat mai repede posibil. Respectarea dozei recomandate. O buna rehidratare a drojdiei.

Rehidratare:

1.- A se adauga drojdia uscata in de 10 ori greutatea ei in apa la temperatura de 35 - 40ºC (10 litri de apa pentru 1 Kg de drojdie). 2.- A se astepta 10 minute. 3.- A se agita amestecul. 4.- Dupa inca 10 minute se incorporeaza in must, asigurandu-se o diferenta de temperatura intre mediul de rehidratare si must mai mica de 10ºC.

Precautii de lucru:

Niciodata drojdia nu trebuie rehidratata mai mult de 30 de minute in absenta zaharurilor.

Respectarea timpului, temperaturii si a modului de utilizare descris, garanteaza viabilitatea maxima a drojdiei hidratate.

Cerintele nutritionale ale drojdiei recomanda utilizarea nutrientilor de fermentatie cu azot de origine organica (ACTIMAX FERM).

Aspect fizic: Granule de culoare maro, lipsite de praf.

Ambalare: Pachete de 100g.

Pastrare: Conform standardelor calitative, produsul se pastreaza in ambalajul original, sigilat sub vid, pentru o perioada de patru ani, la temperatura controlata.

Eventuale expuneri prelungite la temperaturi mai mari de 35ºC si/sau umiditate ii reduc eficienta.

Detalii produs

GAL1001659

Fisa tehnica

Greutate
100 g.
Tip drojdie
Vin alb
Temperatura lucru
14 - 25 ºC
Profil aromatic
Produce arome fructate
Cerinte nutritionale
Ridicate
Randament alcoolic
14 %

Comparare Rapida

Produs
Galo - Drojdie Sauvignon Viniferm DIANA (100g) Drojdie Sauvignon Viniferm DIANA (100g) Galo - Drojdie vin Viniferm AURA (100g) Drojdie vin Viniferm AURA (100g) Galo - Drojdie vin roze Viniferm EMOCION (100g) Drojdie vin roze Viniferm EMOCION (100g) Galo - Drojdie vin Viniferm SENSACION (100g) Drojdie vin Viniferm SENSACION (100g)
Disponibilitate
Pret
Descriere

Drojdie cu producţie moderată de arome fermentative, selecţionată pentru elaborarea vinurilor albe varietale cu o calitate înaltă. Temperaturi de lucru intre 14-25ºC. Toleranta la alcool 14% vol. Necesitati nutritionale ridicate, se recomanda nutrient organic.

Viniferm Aura drojdie selectionata pentru vinuri premium albe, roze si rosii cu productie mare de arome fermentative. Temperaturi de lucru intre 12-30ºC. Toleranta la alcool 16% vol. Necesitati nutritionala medii, necesita nutrient organic. Produs Agrovin Spania.

Viniferm Emotion drojdie selectionata pentru vinuri rose fructate. Temperaturi de lucru intre 13-28ºC. Produs Agrovin Spania.

Viniferm Sensacion drojdie selectionata pentru vinuri rosii tinere si rose fructate. Temperaturi de lucru intre 15-28ºC. Produs Agrovin Spania.

Greutate
100 g. 100 g. 100 g. 100 g.
Tip drojdie
Vin alb Toate tipurile de vin Vin rose Vin rosu
Vin rose
Temperatura lucru
14 - 25 ºC 12 - 30 ºC 13 - 28 ºC 15 - 28 ºC
Profil aromatic
Produce arome fructate Productie Arome Arome varietale fructate
Cerinte nutritionale
Ridicate Medii Medii
Randament alcoolic
14 % 16 % vol. 14 % 14 %