
Activator fermentatie
Activator fermentatie si nutrient pe baza de Sulfat de amoniu si Timanina. Ambalaje: 50g, 150g, 300g.
Enzima extractie culoare struguri rosii. Pliculet 25 g, dozaj: 2-5 g/100 kg.
Enzima extractie culoare struguri rosii. Pliculet 25 g, dozaj: 2-5 g/100 kg.
Enovin Color este un preparat enzimatic creat special pentru macerarea strugurilor rosii, astfel permitand o mai mare extragere a compusilor fenolici, o mai mare intensitate aromatica, precum si o crestere a randamentului in procesul presarii.
Permite realizarea macerarilor mai scurte, convenabile in cazul recoltelor atinse de mucegai sau cand se doreste reutilizarea rapida a rezervorului pentru maceratie.
Stabilitatea culorii: in timpul procesului de macerare se urmareste nu doar extractia maxima a compusilor fenolici, ci si asigurarea stabilitatii acestora in timp. Acest lucru este deosebit de important la vinurile destinate maturarii.
De ce sa folosim o enzima? Contribuie la cresterea randamentului mustului ravac si de presa si imbunatateste limpezirea si filtrarea vinurilor. Evita probleme de turbiditate si colmatare ulterioara a filtrelor. Se recomanda in special la recoltele cu maturare neregulata sau calitate sanitara deficitara.
Momentul aplicarii:
Cel mai bun moment de aplicare este in timpul procesului de macerare - fermentare sau chiar in mustuiala, cand temperatura si nivelul de alcool vor permite ca enzima sa actioneze in mod normal.
Doze recomandate:
- Macerare la rosu - 2g/100kg. Temperatura lucru max. 15ºC, Timp 48 ore.
- Presare - 3g/100kg. Temperatura lucru max. 15ºC, Timp 4 ore.
Mod de utilizare:
Doza adecvata se dizolva in 10 parti apa. Se adauga volumului de mustuiala asigurand o buna omogenizare.
PRECAUTII: Activitatea enzimei nu interfereaza cu sulful sau tanini, totusi nu trebuie sa fie adaugate impreuna. Produsul trebuie utilizat in urmatoarele 3 ore de la prepararea sa.
Forma de prezentare: pulbere granulata de culoare crem.
Ambalaj: Plic sigilat de 25 g.
Conservare: A se pastra in mediu recoros si uscat, lipsit de mirosuri. Eventuale expuneri prelungite la temperaturi mai mari de 35ºC si/sau umiditate reduc eficienta sa.
Ambalajul odata deschis se pastreaza la 4ºC.
Produs |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Disponibilitate |
|
|
|
|
Pret |
||||
Descriere |
Enzima extractie culoare struguri rosii. Pliculet 25 g, dozaj: 2-5 g/100 kg. |
Enzima aroma Enartiszym Arom 25g, preparat microgranulat pentru macerarea strugurilor albi. Dozare 2-4 g/100 kg struguri pentru cresterea aromelor primare fructate si randamentului la presare. |
Enzima pectolitica pentru limpezirea rapida a musturilor. Doza: 2-3g/100L. Pliculet de 25g. |
Enzima pectolitica pentru descompunerea pectinei din struguri si fructe cu efect in limpezirea musturilor, cresterea randamentului la presare si precursor de arome. Ambalaj 10 g. |
Greutate |
25 g. | 25 g. | 10 g. | |
Tip |
culoare | aroma | limpezire | limpezire |
Cantitate |
25 g. | |||
Dozare |
2 - 4 g/100 kg fruct | |||
Enzima pectolitica pentru extractie culoare si descompunerea pectinei din struguri si fructe cu efect in extractie de culoare, limpezirea musturilor si cresterea randamentului la presare. Ambalaj 10 g.
Dop pluta TGK PVC Negru 18.5mm, aplicare manuala, pluta cu diametru 18.5 mm, cap pvc negru. Pentru diametru 18 mm interior gura sticla.