Enzima extractie arome varietale. Se administreaza in timpul fermentatiei alcoolice.
Produsul ZYMOVARIETAL AROMA G reprezintă un preparat enzimatic β-glucozidazic superconcentrat extras din tulpina selectionată a mucegaiului Aspergillus niger. Produsul ZYMOVARIETAL AROMA a fost special dezvoltat pentru eliberarea aromelor la sfârșitul procesului de fermentare.
Se prezinta sub forma de pudra microgranulata.
Aplicatii oenologice și doze recomandate:
Produsul ZYMOVARIETAL AROMA G se recomandă pentru eliberarea aromelor varietale din vinurile albe cu ajutorul hidrolizei enzimatice a precursorilor aromatici, extrași înaintea si dupa declansarea procesului fermentativ. Produsul se admistrează direct în must după diluarea în apa curata in vederea obtinerii unei suspensii omogene cu o concentratie de cca. 5 %.
Se omogenizează apoi întregul conţinut al recipientului în care s-a efectuat tratamentul. Durata de contact recomandată este de 2 -3 săptămâni la o temperatură care să nu depășească 15°С.
După ce s-a atins nivelul aromatic dorit (ce trebuie stabilit prin degustări periodice), activitatea enzimatică se va dezactiva prin utilizarea unei doze de 5 - 10 g/hl de bentonită.
Dozare: 2-3 g/100 kg mustuiala sau 100 litri must.
Fermentare fructe pentru distilare: 3-5 g/100 kg.
Ambalaj: flacon 100 g.
Ambalaj resigilat - in frigider pe perioada unei campanii.
Se pastreaza in ambalaj original in locuri uscate si racoroase.