- stoc epuizat

Enzima extractie culoare struguri rosii. Flacon 100 g, dozaj: 2-5 g/100 kg.
Enzima extractie culoare struguri rosii. Flacon 100 g, dozaj: 2-5 g/100 kg.
Enovin Color este un preparat enzimatic creat special pentru macerarea strugurilor rosii, astfel permitand o mai mare extragere a compusilor fenolici, o mai mare intensitate aromatica, precum si o crestere a randamentului in procesul presarii.
Permite realizarea macerarilor mai scurte, convenabile in cazul recoltelor atinse de mucegai sau cand se doreste reutilizarea rapida a rezervorului pentru maceratie.
Stabilitatea culorii: in timpul procesului de macerare se urmareste nu doar extractia maxima a compusilor fenolici, ci si asigurarea stabilitatii acestora in timp. Acest lucru este deosebit de important la vinurile destinate maturarii.
De ce sa folosim o enzima? Contribuie la cresterea randamentului mustului ravac si de presa si imbunatateste limpezirea si filtrarea vinurilor. Evita probleme de turbiditate si colmatare ulterioara a filtrelor. Se recomanda in special la recoltele cu maturare neregulata sau calitate sanitara deficitara.
Momentul aplicarii:
Cel mai bun moment de aplicare este in timpul procesului de macerare - fermentare sau chiar in mustuiala, cand temperatura si nivelul de alcool vor permite ca enzima sa actioneze in mod normal.
Doze recomandate:
- Macerare la rosu - 2g/100kg. Temperatura lucru max. 15ºC, Timp 48 ore.
- Presare - 3g/100kg. Temperatura lucru max. 15ºC, Timp 4 ore.
Mod de utilizare:
Doza adecvata se dizolva in 10 parti apa. Se adauga volumului de mustuiala asigurand o buna omogenizare.
PRECAUTII: Activitatea enzimei nu interfereaza cu sulful sau tanini, totusi nu trebuie sa fie adaugate impreuna. Produsul trebuie utilizat in urmatoarele 3 ore de la prepararea sa.
Forma de prezentare: pulbere granulata de culoare crem.
Ambalaj: flacoane sigilate de 100 g.
Conservare: A se pastra in mediu recoros si uscat, lipsit de mirosuri. Eventuale expuneri prelungite la temperaturi mai mari de 35ºC si/sau umiditate reduc eficienta sa.
Flaconul odata deschis se pastreaza la 4ºC.
Produs |
![]() |
![]() |
![]() |
Disponibilitate |
|
|
|
Pret |
|||
Descriere |
Enzima extractie culoare struguri rosii. Flacon 100 g, dozaj: 2-5 g/100 kg. |
Agrovin Spania. Enzima pectolitica pentru limpezirea rapida a musturilor. Doza: 2-3g/100L. Flacon 100 g. |
Enzima peptolitica pentru limpezire must si precursor de arome. Vinuri albe si roze. Flacon 100g. |
Greutate |
100 g. | 100 g. | 100 g. |
Tip |
culoare | limpezire | limpezire |
Enzima pectolitica pentru limpezirea rapida a musturilor. Doza: 2-3g/100L. Pliculet de 25g.