
Termometru cu protectie
Termometru sticla cu alcool, protectie pvc previne spargerea, scala intre -20+110 grade celsius. Lungime 35 cm.
Termo mustimetru GUYOT cu 3 scale pentru determinare concentratie zahar in musturi si potential alcool.
Termo mustimetru GUYOT cu 3 scale pentru determinare concentratie zahar in musturi si potential alcool.
Mustimetru Guyot prezentat este un densimetru cu destinatie speciala pentru testarea calitatii mustului la producatorii de vinuri. Principiul sau de folosire se bazeaza pe corelatia existenta intre densitatea mustului si unele proprietati ale acestuia cum ar fi continutul de zahar in litru de must si/sau pontentialul alcoolic al vinului ce va fi obtinut din mustul respectiv.
Pentru verificarea concentratiei de zahar din must se utilizeaza un recipient (pahar tip sonda.cilindru) suficient de inalt, pentru ca mijlocul de masurare sa pluteasca liber fara a atinge peretii sau fundul vasului.Recipientul trebuie sa fie transparent.Se umple recipientul cu must (aprox. 80 %). Se introduce mustimetrul usor pana cand pluteste liber.
Se citeste pe scala mustimetrului indicatia in grade GUYOT si Potential alcool deasupra meniscului format de lichid. Termometrul incorporat indica temperatura mustului in momentul masurarii. Mustimetrul este etalonat la 15° C ( temperatura solutiei-mustului), temperatura indicata pentru efectuarea masuratorilor corecte. ln limitele a +/- 10 °C erorile de masurare sunt mici sau cel mult egale cu o diviziune de pe scala mustimetrului. Eroarea tolerata a mustimetrului este egala cu valoarea unei diviziuni. Pentru variatii mai mari de +/- 10 °C fata de temperatura de referinta de 15 °C se face corectie astfel;
cand temperatura depaseste 25 °C se scade 0,5 la valoarea citita,
cand temperatura este sub 5 °C se adauga 0,5 la valoarea citita.
Dupa citirea indicatiilor se verifica tabelul anexat in suportul mustimetrului si se identifica concentratia de zaharuri si potentialul in alcool in cazul fermentatiei alcoolice complete.
Lungime - 30 cm.
Produs |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Disponibilitate |
|
|
|
|
Pret |
||||
Descriere |
Termo mustimetru GUYOT cu 3 scale pentru determinare concentratie zahar in musturi si potential alcool. |
Hartie indicator PH, hartie de turnesol pentru masurare PH solutii apoase. Pachet 20 x 80 benzi pentru testare de la pH 1 la pH 14. |
Termo - Alcoolmetru 0-100 % pentru bauturi distilate. |
Termo - Mustimetru pentru masurarea concentratiei de zahar cu corectie functie de temperatura. |
Nu sunt caracteristici pentru comparare | ||||
Mustimetru 0-30 balling este un densimetru pentru masurarea concentratiei de zahar exprimata in grade Balling.
Un grad Balling (1°Blg.) este echivalent a 10 gr. zahar la 1 litru solutie zaharoasa. 1°Blg. = 10 g/l zahar.
• Mustimetrul cu doua scale echivalente: grade Balling si potential grade Alcool.
• Pentru loturile de vin, bere si solutii zaharoase - acest densimetru este indispensabil pentru producerea acestor bauturi alcoolice.
• Eprubeta rezistenta la spargere - este fabricata din plastic, datorita caruia este rezistenta la spargere.
• Intervalele de concentratii recomandate sunt marcate pe culori - scala densimetrului prezinta intervale de concentratii de zahar marcate in culori adecvate pentru o anumita etapa de fermentatie a vinului si a berii.
• Scala de la 0 la 30°Blg - acest densimetru permite o gama larga de masuratori.
• Masurare usoara - dispozitivul este extrem de usor de utilizat. Masurarea se efectueaza direct.
Mustimetru 0-30 balling este un instrument de masurare indispensabil atunci cand se prepara loturi pentru a face bere, vin si alte bauturi alcoolice acasa. Puteti masura rapid si usor continutul de zahar din lichidul examinat.
Tubul de testare din plastic inclus cu mustimetru este durabil si rezistent la spargere.
Aparatul este etalonat la temperatura de 20°C, motiv pentru care cel mai bine este sa efectuati masuratori in aceleasi conditii.
Citirea masuratorii este facilitata de intervalele colorate referitoare la tipul de lichid si stadiul de fermentatie descrise pe scara.