- stoc epuizat

Carbonat de calciu microblanc, corector natural pentru reducerea aciditatii la vin, in mod special pentru reducerea aciditatii volatile la vinurile cu urme de otetire. Ambalaj: sac 25 kg.
Carbonat de calciu microblanc, corector natural pentru reducerea aciditatii la vin, in mod special pentru reducerea aciditatii volatile la vinurile cu urme de otetire. Ambalaj: sac 25 kg.
Carbonatul de calciu este gasit in natura sub forma de Calcit Aragonit.
In forma comercializata este prelucrat prin micronizare, astfel apare sub forma unei pulberi microcristaline albe.
In vinificatie este utilizat pentru dezacidificare cu efecte in scaderea aciditatii. In general tratamentele cu Carbonat de calciu au o influenta pozitiva prin diminuarea aciditatii (acid tartric, malic) si cresterea pH-ului cu efect benefic asupra calitatii organoleptice a vinurilor.
Poate fi utilizat si pentru neutralizarea Acidului acetic din vinurile afectate de acrire otetire, datorita bacteriilor acetice din genul Acetobacter.
Dozare:
Dozele se pot stabili in urma analizelor de laborator.
In practica pot varia intre 0,5 - 4 g/l. Recomandam realizarea de microprobe.
Ambalaj: sac 25 kg. Origine U.E. - Grecia.
Produs |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Disponibilitate |
|
|
|
|
Pret |
||||
Descriere |
Carbonat de calciu microblanc, corector natural pentru reducerea aciditatii la vin, in mod special pentru reducerea aciditatii volatile la vinurile cu urme de otetire. Ambalaj: sac 25 kg. |
Acid Tartic pentru corectie aciditate in must, vin, sucuri. Dozare intre 0,5 - 2,5 g/litru. |
Bicarbonat de potasiu, produs pentru reducerea aciditatii totale si armonizarea vinurilor. Bicarbonat potasiu poate fi utilizat si ca tratament horticol cu rol de fungicid. |
Granucol este un carbune activ granulat de orgine vegetala. Disponibil in trei variante pentru tratarea vinurilor, sucurilor si distilatelor cu probleme de culoare, miros, gust si corectie vinuri oxidate. |
Nu sunt caracteristici pentru comparare | ||||
Corectie zahar in vin/must. Concentratie in zaharuri: 879 g/l. Reambalat flacon pet 2,7 kg.