
Hartie indicator PH
Hartie indicator PH, hartie de turnesol pentru masurare PH solutii apoase. Pachet 20 x 80 benzi pentru testare de la pH 1 la pH 14.
Mustimetru grade Babo pentru masurarea concentratiei de zaharuri in musturi si sucuri. Lungime 16 cm.
Mustimetru grade Babo pentru masurarea concentratiei de zaharuri in musturi si sucuri. Lungime 16 cm.
Mustimetrul BABO este un densimetru cu destinatie speciala pentru testarea calitatii mustului la producatorii de vinuri. Mustimetrul Babo indica kg zaharuri / hectolitru must.
Principiul sau de folosire se bazeaza pe corelatia existenta intre densitatea mustului si unele proprietati ale acestuia cum ar fi continutul de zahar in litru de must si/sau pontentialul alcoolic al vinului ce va fi obtinut din mustul respectiv.
Pentru masurarea %(concentratiei) de zahar din must se utilizeaza un recipient (pahar tip sonda.cilindru) suficient de inalt, pentru ca mijlocul de masurare sa pluteasca liber fara a atinge peretii sau fundul vasului. Mustimetru are lungimea de 16 cm. Recipientul trebuie sa fie transparent. Se umple recipientul cu lichid (aprox. 80 %).Se introduce mustimetrul usor pana cind pluteste liber. Se citeste indicatia in grade BABO deasupra meniscului. Dupa citirea valorii indicate se consulta tabelul care insoteste mustimetrul.
Mustimetrul este etalonat la 15° C ( temperatura solutiei-mustului),temperatura indicata pentru efectuarea masuratorilor corecte. ln limitele a +/- 10 °C erorile de masurare sant mici sau cel mult egale cu o diviziune de pe scala mustimetrului. Eroarea tolerata a mustimetrului este egala cu valoarea unei diviziuni.
Produs |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Disponibilitate |
|
|
|
|
Pret |
||||
Descriere |
Mustimetru grade Babo pentru masurarea concentratiei de zaharuri in musturi si sucuri. Lungime 16 cm. |
Masoara grade alcool in vin - uz casnic |
Alcoolmetru 18cm Lussac 0-100 grade volum alcool. Masoara grade alcool in distilate - uz casnic. |
Mustimetru 0-240 g/l zahar pentru masurarea concentratiei de zaharuri util pentru masuratori in musturi si mustul de bere, interval: 0 pana la 24°Blg. Un grad Balling (1°Blg.) este echivalent a 10 gr. zahar la 1 litru solutie zaharoasa. 1°Blg. = 10 g/l zahar.
Mustimetrul este un dispozitiv esential pentru o determinare rapida si precisa a cat de mult zahar este in lotul dvs. de vin sau mustul de bere. Este calibrat in gradele Balling (°Blg) - 1°Blg corespunde la aproximativ 10g de zahar in 1L de suc (must). Mustimetru este etalonat la 20 - 21°C. Eprubeta este din sticla si are fundul plat. |
Greutate |
26 gr. | |||
Inaltime |
24,5 cm. | |||
Termo - Mustimetru pentru masurarea concentratiei de zahar cu corectie functie de temperatura.