
Carbonat de calciu
Carbonat de calciu, corector natural pentru reducerea aciditatii la vin, in mod special pentru reducerea aciditatii volatile la vinurile cu urme de otetire.
MannoCUP este un preparat biologic pentru eliminarea compusilor sulfitici nedoriti in vin, miros de sulf si hidrogen sulfurat, ou sticat.
MannoCUP este un preparat biologic pentru eliminarea compusilor sulfitici nedoriti in vin, miros de sulf si hidrogen sulfurat, ou sticat.
COMPOZITIE:
Mannocup este un preparat biologic avand la baza un extract de drojdie bogat in manoproteine si cu citrat de cupru.
Acţiune rapida si specifica in eliminarea defectelor de reductie ale vinului. Elimina senzaţiile olfactive anormale de suldidric si derivati descrise ca: ou clocit, verdeata uscata, muratura, cauciuc ars, printre altele.
Mannocup este un preparat din pereti celulari de drojdie cu afinitate ridicata catre compuşii sulfitici. Conţinutul sau de manoproteine solubile, duc la o actiune rapida asupra senzaţiei gustative de volum, combatand posibilele dezechilibre. Citratul de cupru, formeaza precipitate avand cea mai mare afinitate fata de moleculele sulfitice si are un impact mai mic supra echilibrului senzorial al vinului decat sulfatul de cupru. Combinatia acestei sari cu peretii celulari de drojdie, ajuta la eliminarearea cuprului din vin, odata ce s-a realizat efectul sau.
Mannocup permite eliminarea de compusi sulfitici cu eficienta ridicata fara afectarea profilului aromatic al vinului si fara a mari semnificativ continutul sau in cupru.
PROPRIETATI SENZORIALE:
APLICATIE:
La vinuri albe, roze si rosii. Inainte de clarificare si stabilizare.
DOZARE: Vin 5-15 g/hl.
Doza maxima permisa legal de citrat de cupru in vin este de 1g/hl, cu conditia ca si continutul de cupru sa nu depaseasca 1mg/l.
Pentru un tratament corect se recomanda realizarea unui test in prealabil in Laborator cu doze crescatoare. Rezultatele sunt evidente intr-o ora de contact a produsului cu vinul.
MOD DE UTILIZARE:
Pentru eliminare compusi sulfitici nedoriti se recomanda timp de contact minim 48 ore.
Pentru indepartarea drojdiei prin decantare si imbunatatirea calitatii senzoriale se poate lasa in contact pana la o saptamana.
ASPECT: Granulat culoare crem cu particule albastru verzui.
AMBALAJ/PASTRARE: Reambalat 100 g.
A se pastra in ambalajul original, la rece, fara umezeala si mirosuri straine.
Odata deschis ambalajul se recomanda utilizarea cat mai repede posibil.
Termen valabilitate: 3 ani de la data ambalarii.
Produs |
![]() |
![]() |
Disponibilitate |
|
|
Pret |
||
Descriere |
MannoCUP este un preparat biologic pentru eliminarea compusilor sulfitici nedoriti in vin, miros de sulf si hidrogen sulfurat, ou sticat. |
Acid lactic 80% - E270, corectie aciditate must sau vin. |
Nu sunt caracteristici pentru comparare | ||
Borcan 1L TO82 F721. Inchidere capac borcan metalic twist off TO82mm. Greutate 380g, inaltime 180 mm, diametru 95.5 mm.
Borcan 370 ml Faseta. Inchidere TO66mm.
Greutate neta: 190g, Inaltime: 128 mm, Diametru: 71.4
Bucati pe palet: 4080 / Bucati pe rand: 240.