• stoc epuizat
Viniferm OE 104

Viniferm OE 104

Bacterii Lactice, cultura lichida concentrata pentru vinuri rosii cu expresie polifenolica marcanta. Doza pentru 225 litri vin.


  • Culorile din imagini pot fi usor diferite de culorile reale ale produsului.
  • Imaginile afisate pot contine accesorii sau decoruri care nu sunt incluse in pretul produsului.

Bacterii Lactice, cultura lichida concentrata pentru vinuri rosii cu expresie polifenolica marcanta. Doza pentru 225 litri vin.

Caracteristici:

Viniferm OE sunt culturi lichide cu bacterii lactice pregatite pentru utilizare si adaptate la conditiile vinului. Au conditii optime pentru a incepe fermentatia malolactica din momentul adaugarii lor.

Cu Viniferm OE se garanteaza un numar si o viabilitate mai mare a bacteriilor lactice decat la culturile lactice conventionale.

Soiurile de Oenococcus oeni ale culturilor lichide Viniferm OE provin prin selectie naturala din regiunile vitivinicole din Peninsula Iberica, fiind perfect adaptate la conditiile oenologice ale latitudinilor noastre.

Se caracterizeaza prin respectul maxim acordat caracterului varietal al vinului atat la nivel analitic cat si la nivel senzorial. Aplicarea culturilor lichide selectionate Viniferm OE limiteaza riscul de productie a aminelor biogene.

Aplicatie:

Cultura de Oenococcus oeni adaptata la vinuri cu expresie polifenolica mare.

Indicata in mod special pentru elaborarea vinurilor rosii cu maceratii lungi si/sau cu continut ridicat de polifenoli totali.

Indicata pentru orice tip de soiuri rosii.

Rezultate excelente la fermentatie malolactica in baric.

Calitati organoleptice:

Viniferm OE 104 acorda vinului urmatoarele caracteristici:

- Respect fata de caracteristicile aromatice varietale ale soiului.

- Permite mentinerea expresiei fructate si florale a vinurilor dupa fermentatia malolactica.

- Accentueaza senzatiile de corp si volum.

Proprietati oenologice:

Temperatura aplicare: 20 - 25 °C.

Sulf total: < 50 mg/l.

Sulf liber: < 10 mg/l.

Alcool: <16%vol.

pH > 3,4

Limiteaza productia de amine biogene.

Mod de utilizare:

1.A se obtine temperatura adecvata inaintea aplicarii.

2.A se agita bine in recipient.

3.A se aplica direct in vin la temperatura mai mare de 18 °C.

4.A se omogeniza prin agitatie sau amestecare.

Prezentare si dozaj:

Viniferm OE se prezinta in recipiente de:

1L - doza pentru 10 mii litri vin

500 ml - doza pentru 5 mii litri vin

30 ml - doza pentru 225 litri vin

Pastrare si conservare:

Recipientele trebuie pastrate la frig (2-6 °C) pana la momentul aplicarii.

In aceste conditii se garanteaza viabilitatea culturii timp de minim 4 luni de la data producerii.

Detalii produs

GAL0000789